Mästare alle Söka dig - Partituur - FA

Mästare alle Söka dig - Partituur - FA
Model:
Spaarpunten: 0
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 59,00
Excl. BTW: € 55,66
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Mästare alle söka dig werd in 2012 geschreven in opdracht van de fanfare Oranje uit Grootegast ter gelegenheid van haar deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2013.
De compositie is gebaseerd op de melodie van een oud Noors kerklied, gemaakt door Ludvig Mathias Lindeman. De originele titel was: ‘Kirken den er et gammelt Hus’ wat ‘De kerk is een oud huis’ betekent. Later werd een nieuwe tekst op deze prachtige melodie gemaakt door de dichter Emil Liedgren. Het lied is in Nederland bekend als Gezang 170 uit het Liedboek voor de Kerken onder de titel ‘Meester men zoekt u wijd en zijd’.
Het is dit lied geweest dat het voormalige bestuur door moeilijke tijden heen hielp toen er begin negentiger jaren een zware tijd aanbrak. Het heeft in die tijd bloed, zweet en tranen, en vooral veel energie, tijd en doorzettingsvermogen gekost om te komen waar de fanfare Oranje nu staat. De omstandigheden en uitdagingen welke getrotseerd moesten worden waren van diverse aard maar sterkten het bestuur en de leden van toen nog meer in de strijd die werd aangegaan. Tegenstanders in die zware tijd waren de muziekschool en de sceptische doemdenkers uit het dorp. Maar ook binnen de vereniging kregen de voorzitter en zijn bestuursleden het om uiteenlopende redenen regelmatig zwaar te verduren. Het ‘geloof’ heeft er nooit onder geleden en de compositie ‘Mästare alle soka dig’ is misschien wel een definitieve punt achter dat wat geweest is. De positieve toekomst lonkt maar is eigenlijk al een tijd gaande.

‘Mästare alle söka dig’ is een fantasie in de vorm van vrije variaties, die als volgt is opgebouwd:
• een langzame inleiding
• het koraal in een ingetogen sfeer
• een snel gedeelte, waarin het thema vooral in de begeleidende partijen is verwerkt
• een overgangsgedeelte met een solo voor de altsaxofoon
• een fugatisch deel over de voorlaatste zin van de melodie
• een langzaam deel met een aantal solo’s
• de reprise van het snelle deel
• de opbouw naar het integrale koraal
• de coda

Rob Goorhuis ontwierp nieuw eigen materiaal als contrast met het 19de eeuwse thema. Dit vinden we door het hele werk steeds terug. Hiermee is een hechte synthese gecreëerd tussen oude en nieuwe elementen.

Muziekstuk
Componist Rob Goorhuis
Arrangeur
Fragment (mp3) mastare.mp3
Partituur (pdf) Mastare.pdf
Youtube
Graad 6
Duur 14.30
Repertorium Groot Repertorium

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
North Music Holland © 2018