What is the Grass?

What is the Grass?
Model:
Spaarpunten: 0
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 269,00
Excl. BTW: € 253,77
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
De Amerikaanse dichter Walt Whitman (1819-1892) publiceerde in 1855 zijn eerste versie van de dichtbundel Leaves of Grass. 
Whitman was een onafhankelijk denker, een democraat, socialist, fel tegenstander van rassendiscriminatie. Zijn gedichten zijn zeer plastisch in hun weergave van zijn realiteit. Aspecten als lichamelijkheid en seksualiteit spelen een verheven rol. Destijds waren er mede daardoor voor- en tegenstanders. De vrije versvorm die hij hanteerde was iets nieuws. Ook dat was voor velen een moeilijk te volgen pad.
 
Rob Goorhuis’ fascinatie voor Whitman’s werk leidde al eerder tot vocale composities. In 2015-2016 schreef hij The mystic Trumpeter voor 6-stemmig gemengd koor en koperkwartet. In 2016 eveneens de Four Miniatures voor 4-stemmig gemengd koor a capella op korte gedichten uit the Leaves of Grass.
 
Met de compositie op het gedicht ‘A child said, what is the grass?’ heeft Rob Goorhuis een lang gekoesterde wens in vervulling doen gaan om dit magistrale gedicht met een muzikale achtergrond extra reliëf te geven. De tekst gaat over de oneindigheid van het leven. Whitman draagt zijn boodschap op volstrekt oorspronkelijke en onnavolgbare wijze uit.

Gecomponeerd in opdracht van fanfare Door Samenwerking Sterk o.l.v. Danny Oosterman.
 
Opname fanfare Door Samenwerking Sterk o.l.v. Danny Oosterman
tijdens het Concertconcours, gehouden op 11 en 12 november 2017 in het Muziekcentrum in Enschede

https://youtu.be/8gsi0FRdkl0

Muziekstuk
Componist Rob Goorhuis
Arrangeur
Fragment (mp3)
Partituur (pdf)
Youtube
Graad 6
Duur 16:00
Repertorium

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
North Music Holland © 2018