Robin Hood Suite - HA

Robin Hood Suite - HA
Model:
Spaarpunten: 0
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 69,00
Excl. BTW: € 65,09
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Robin Hood, wie kent hem niet? Als vogelvrije verborg hij zich in Sherwood Forest voor zijn vijand, de Sheriff of Nottingham. Hij bestal, samen met een groep rebellen, de rijken en gaf geld aan de armen.
In het verhaal achter de legende dat vele variaties kent leren wij Robin Hood kennen als Robin Longstride, een gewone boogschutter in het leger van koning Richard. Als de koning sneuvelt in de strijd en de boodschapper van dit nieuws op weg richting het hof in een hinderlaag loopt, is Robin bij toeval degene die zijn taak overneemt. Om aan het hof geaccepteerd te worden neemt hij ook de wapenrusting en naam van de boodschapper over. Na het brengen van het slechte nieuws aan prins John gaat Robin op pad naar de weduwe van de boodschapper, Lady Marion, om het zwaard van haar man terug te geven. Daar aangekomen ziet hij hoe het land lijdt onder de slechte economie en de hoge belastingen van prins John en al snel groeit Robin uit tot een beschermer van de gewone man. Het keerpunt in Robin’s leven neemt een aanvang en zijn rechtvaardigheidsgevoel maakt van hem de held die de rijken bestal en de buit onder de armen verdeelde.
Het eerste deel beschrijft de rebellen die ten strijde gaan tegen de rijken. Een vrolijke mars schetst de sfeer en de hang naar rechtvaardigheid van Robin Hood en zijn vrienden.
Het tweede deel is een slaapliedje voorgedragen door Maid Marian ook wel Lady Marian genoemd. Marian wordt regelmatig aangeduid als de geliefde van Robin Hood maar ook wel als de nicht van de held.
Allan a Dale is een personage uit de Robin Hood-legendes welke in het derde deel naar voren komt. Volgens de ballades rond Robin Hood is hij een dromerige minstreel, die een volgeling wordt van Robin Hoods vrijbuiters. Dale verwijst naar het plaatsje Dale Abbey niet ver van Nottingham waar Allan vandaan kwam. Een sierlijk menuet geeft deze personage een muzikaal portret.
De finale beschrijft op feestelijke wijze de gratie welke Robin door koning Richard wordt gegeven en hem in staat stelt in leven te blijven.
De suite van Dennis Masters is een dankbaar werk voor de lagere afdelingen met veel aandacht voor stijl, articulatie en klank.

Muziekstuk
Componist Dennis Masters
Arrangeur
Fragment (mp3) robinhoodsuite.mp3
Partituur (pdf) robinhood_ha.pdf
Youtube
Graad 2 1/2
Duur 5.30
Repertorium

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
North Music Holland © 2018